M.M: NewNewsPageTemplate
NewNewsPageTemplate

Christian Berner mukana kestävän kehityksen talkoissa.

2018-11-29

Teknisen laitetoimittajan rooli koetaan usein kovana roolina, joka ei pehmeitä arvoja kumartele. Toimitamme toki ”rautaa ja ratkaisuja” teollisuuden tarpeisiin, mutta usein ei edes tule ajatelleeksi, että toimimme myös kestävän kehityksen edelläkävijöinä. Kun meiltä kysytään, mitä oikein teemme, voimme vastata myös, että toimittamamme koneet ja laitteet auttavat luontoa, tekevät työpaikoista turvallisia ja säästävät myös energiaa.

 

Edustamme useita kansainvälisiä päämiehiä, joiden laitteita ja innovaatioita myymme suomalaiselle teollisuudelle. Teknisen asiantuntemuksen ja osaamisen avulla autamme asiakkaitamme löytämään parhaat mahdolliset tuotteet ja ratkaisut heidän tarpeisiinsa unohtamatta parasta mahdollista ratkaisua myös kestävän kehityksen näkökulmasta.  Pyrimme valitsemaan ympäristölle ystävällisiä vaihtoehtoja, jotka ovat kestäviä, energiatehokkaita ja kuormittavat luontoa mahdollisimman vähän. Pienillä valinnoilla pyrimme kantamaan kortemme kekoon, jotta myös lapsillamme olisi turvallista elää terveellistä elämää puhtaan luonnon keskellä.

Sanoista tekoihin – mitä me oikein teemme?

Luonnon ja ympäristön suojelun kannalta ajateltuna toimitamme useita erilaisia suodattimia ja muita ratkaisuja, jotta esimerkiksi teollisuudesta johtuvat epäpuhtaudet eivät päädy luontoon. Teemme jätevesistä laitteidemme avulla puhtaampia. Mittalaitteillamme ja suodatusratkaisuillamme voidaan myös säästää huomattavia määriä puhdasta vettä kierrättämällä veden esim. puhdistusprosesseissa optimoidulla tavalla. Ja unohtamatta meille niin tärkeää Itämerta!

Tarjoamme myös ratkaisuja uudenlaisiin haasteisiin: miten estetään vieraslajien siirtyminen laivojen painolastitankeissa valtameristä Itämereen ja miten jätevesistä voidaan poistaa mm. kalakantoihin vaikuttavat lääkejäämät. Kaikkeen tähänkin löydämme ympäristöystävällisen ratkaisun.

Energiatehokkuus on avainasemassa useammassakin edustamassamme laitteessa. Teemme paljon valintoja asiakkaidemme kanssa yhteistyössä ja erittäin tärkeiksi asioiksi nousevat energian kulutus, kestävyys ja luonnollisesti myös kustannustehokkuus. Teknisten laitteiden ja asiantuntemuksen kautta pyrimme toimittamaan asiakkaillemme ratkaisut, joiden hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni.

Pakkausteollisuuden tarpeisiin toimitamme koneita, jotka pakkaavat elintarvikkeet ekologisiin pakkauksiin ja raaka-aineet hyödynnetään tehokkaasti pakkaamisen yhteydessä. Myös laitteissa käytettävät materiaalit pyritään valitsemaan asiakkaan kanssa siten, että ne ovat kierrätettäviä ja ympäristöystävällisiä.

Kestävään kehitykseen voinee laskea myös erilaiset rakennusteollisuuden tarpeisiin toimittamamme tärinän ja ääneneristykseen käytettävät materiaalit. Ekologinen puurakentaminen on suuressa suosiossa, mutta yleisesti koetaan, että asumismukavuuteen vaikuttaa äänten kuuluminen asuntojen ja tilojen välillä. Epäsuorasti toimimme tavallaan myös tässä mukana – toimittamamme materiaalit vähentävät askelien ääniä sekä ulkoa kantautuvaa melua tehden asumisympäristöstä miellyttävämmän asua. Ja sama pätee myös moneen julkiseen rakennukseen, jossa tärinäneristysmateriaaleilla on vaikutusta työympäristön mukavuuteen.

Ihmisten hyvinvointiin vaikutamme esimerkiksi työpaikoilla ehkäisemällä tapaturmia joustavien törmäyssuojien avulla. Erotamme koneiden ja ihmisten kulkureitit ja suojaamme sekä koneita että kiinteistöjä. Tässä tapauksessa voidaan tarkastella kestävää kehitystä sekä taloudellisen että inhimillisen aspektin suunnalta – tehdään kestäviä taloudellisia ja kustannustehokkaita ratkaisuja asiakkaillemme ja luodaan myös turvallisia työympäristöjä, jossa on hyvä työskennellä.

Teknisen laitetoimittajan rooli on laaja. Tässä vain raapaisu, mitä teemme kestävän kehityksen eteen teknisenä laitetoimittajana. Aina ei tule ajatelleeksi, että tässä roolissa vaalitaan myös tärkeitä kestävän kehityksen arvoja, jotta myös tulevilla sukupolvilla olisi hyvä maailma elää.

TopContent: Link (7757)
Default.Master