Christian Bernerin sivuilla käytetään evästeitä. Hyväksy evästeiden käyttö, niin webbisivut toimivat paremmin. Lue lisää

Etsi Tuotteet

Etsi Valmistajat

Viimeksi päivitetty: 19-02-28 | 11.20

Ei enää tikkua sormessa!

Joskus suurten projektien kanssa tulee vastoinkäymisiä, jotka vaativat kekseliäisyyttä, oikeita materiaaleja sekä teknistä osaamista. Näin kävi Kuusankoskella ja Jaalassa, joissa Utin Rakennus Oy urakoi päiväkotien saneerauksien ja laajennuksien parissa. Christian Bernerin "setä" ratkaisi ongelman!

Niskalan ja Vuokkolan päiväkodeissa rakennusurakan yhteydessä ilmeni pieni ongelma, mutta suuri harmin aihe pienille päiväkotilaisille. Käytön yhteydessä ilmeni, että portaissa olevasta lehtikuusikaiteesta jäi lasten kätösiin tikkuja. Ongelmaan oli löydettävä ratkaisu.

Tikusta asiaa – ongelmanratkaisu Christian Berneriltä

Kaiteen rakenne oli vaativa, joten purkamisen sijaan alettiin etsimään vaihtoehtoa kaiteen suojaamiseksi. Tarvittiin kaiteen suoja, joka kestää säävaihteluita, on kestävä, hyvännäköinen ja linjassa arkkitehdin näkemyksen kanssa.

”Mittavissa rakennusprojekteissa voi tulla yllättäviä haasteita vastaan, kuten nämä päiväkotien porraskaiteet. Ongelmaa ei voinut ennakoida ja vasta käytössä ilmeni, että kaiteen loppukäsittelyssä käytettävä materiaali ei vastannut odotuksiamme. Urakoitsijana haluamme, että myös pienet yksityiskohdat hoidetaan huolella ja lopputulokseen voi olla tyytyväisiä sekä asiakas, rakentaja ja tässä tapauksessa pienet loppukäyttäjät päiväkodeissa”, kertoo vastaavamestari Veijo Soininen Utin Rakennus Oy:stä.

Veijo Soininen etsi vaihtoehtoja netistä. Pieni probleema tuntui olevan haastava, mutta soitto Christian Bernerille oli ratkaisun avain. Teknisen muovin asiantuntija Pasi Kostamo tarttui haasteeseen ja etsi aktiivisesti sopivaa vaihtoehtoa Utin Rakennus Oy:n kohtaamaan ongelmaan. Ratkaisu löytyi Leripanin valmistamasta Robalon -muovista, joka on kestää hyvin säävaihteluita ja on uv-suojattu.  Kaiteiden suojat valmistettiin mittojen mukaan Ruotsissa Christian Bernerin uudella CNC -koneella ja tilauksesta toimitukseen kului vain viikko.

”Ei niin pientä ongelmaa, etteikö asiaan löydy meiltä ratkaisua! Tikku sormessa on iso asia lapselle ja aiheuttaa tarpeetonta mielipahaa pienelle ihmiselle. Kaideratkaisun löydyttyä ensimmäiseen kohteeseen, toteutettiin samanlaiset vielä toiseenkin päiväkotiin”, kertoo Pasi Kostamo Christian Berneriltä. ”Tämä projekti oli mieluisa ja tärkeä – olihan kyse lasten hyvinvoinnista. Teknisenä laitetoimittajana painimme päivittäin teknisten ratkaisuiden kanssa, mutta harvoin olemme työmme puolesta niin sanotusti ”lasten asialla”, kuten tässä tapauksessa. Nyt on hyvä mieli kaikilla – urakoitsijalla, lapsilla ja meillä”.

Kun tarvitset apua teknisissä muoveissa, ota yhteyttä asiantuntijaan.

pasi.kostamo@christianberner.com

Puh. +358 40 450 1590

***

Utin Rakennus Oy on 1989 perustettu perheyritys, joka toimii Kouvolan seudulla. Utin Rakennus on toimitila- ja erikoisrakentamisen vahva ammattilainen, jonka pääurakointiin luottavat kaupungit, kunnat sekä teollisuusyritykset. Utin Rakennus Oy sai Valkealan Yrittäjät ry:n vuoden 2017 Yrittäjäpalkinnon.

 

 

 

Jaa tämä sivu