Etsi Tuotteet

Etsi Valmistajat

Etsi Kestävät ratkaisut

26.5.2023 | 11.31

Uusia tuotteita kuntosalien runkomeluvaimennukseen

Uusia kuntosaleja on noussut kasvukeskusten kauppakeskuksiin viime vuosina kovaa tahtia. Hyvät liikenneyhteydet ja helppous, ovat monille tärkeitä - samalla voi hoitaa kauppa-asiat ja käydä salilla. Kauppakeskuksissa sijaitsevat kuntosalit asettavat omat haasteensa rakennesuunnittelulle: kuntosaleilta kantautuva runkomelu kantautuu rakenteita pitkin ja aiheuttaa häiriötä liikehuoneistoihin ja asuintiloihin.

Runkomelun aiheuttamat ongelmat ovat ratkaistavissa

Suurimmat runkomeluongelmat varsinkin uusissa keskuksissa on jo rakentamisvaiheessa ratkaistu jousilla kelluvalla betonilaatalla. Jousilla kellutettu laatta laskee lattian ominaistaajuuden 4Hz:iin, mikä mahdollistaa tiiviin rakentamisen kuntosalin ympärille.

Aina ei kuitenkaan ole mahdollista tehdä erillistä kellutettua pintalaattaa. Näissä tapauksissa voidaan soveltaa laitekohtaisia vaimentimia.

Painopakkavaimentimet

Kuntosalilaitteiden painopakat saadaan vaimennettua MPR + Sylomer -vaimentimilla. Vaimentimet asennetaan suoraan painopakan tankoihin. Vaimennuksesta voi saada progressiivisemman asentamalla kaksi vaimenninta päällekkäin. Pehmeämpi vaimennin asennetaan kuvan mukaisesti yläpuolelle, jolloin alempana oleva jäykempi vaimennin toimii varsinaisena stoppina runkomelulle.

Jos painopakkalaitteessa on kaksi ohjaustankoa, MPR + Sylomer valikoimasta löytyy oikeat vaimentimet max. 60kg, 100kg sekä 200kg painopakoille.

Katso havainnollistava video

Kuntosalilaitteiden vaimennus

Kuntosalilaitteiden vaimennus onnistuu eristämällä painopakkalaitteiden jalat rakenteista TSR Fit -vaimentimen avulla.

TSR Fit on suunniteltu siten, että laitteiden tasapaino säilyy, vaikka jalkojen elastisuus lisääntyy. Vaimentimien jäykkyydet vaihtelevat pohjassa ja tuotteen päällä oleva metallinen levy jakaa kuorman tasaisesti. TSR Fit -vaimentimen voi kiinnittää laitteeseen myös ruuvitangolla.

Juoksumattojen vaimennus

Joskus myös juoksumatot aiheuttavat runkomeluongelmia. Mattojen pistemäiset jalat välittävät juoksuaskeleiden töminän tehokkaasti rakenteeseen ja lisäksi alla pyörivä moottori toimii omana herätelähteenään.  Juoksumattoja voidaan vaimentaa tehokkaasti GYM T4 -palasetillä, jotka eristävät maton etu- ja takajalat rakenteista.

Katso video Gym T4 palojen toimintaperiaatteesta

Kun tarvitset tehokasta vaimennusta kuntosalille, ole yhteydessä. Lisää infoa täältä >> 

Jaa tämä sivu