Etsi Tuotteet

Etsi Valmistajat

Etsi Kestävät ratkaisut

28.2.2023 | 8.54

Elintarvike- ja juomateollisuuden CIP:n kehittäminen ja varmentaminen

Clean-In-Place (CIP) -pesuprosessit ovat välttämättömiä juoma- ja elintarviketeollisuudessa, lääketeollisuudessa sekä monissa muissa prosessiteollisuuden tuotantoprosesseissa. CIP-prosessin perustekijät ovat aika, kemikaalit, vesi ja energia. Näistä jokainen vaatii optimointia parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi, jotta tuotanto saadaan tehokkaaksi ja laadukkaaksi.

 

Miten CIP-syklin tehokkuus voidaan varmistaa nopeasti?

Lumin Ultra tarjoaa menetelmän veden laadun seurantaan kaikista CIP:n vaiheista. Toisen sukupolven ATP testauksella voidaan nopeasti ja tarkasti määrittää prosessin eri vaiheiden veden mikrobiologinen tila – haluttaessa myös jopa pesuaineliuoksista.

ATP-seurantaa on käytetty vuosikymmeniä elintarvikkeiden jalostuksessa pinnan puhtauden nopeaan arvioimiseen. Nämä pyyhkäisymenetelmät ovat edelleen tärkeässä roolissa prosessihygienian mittaamisessa, mutta ne eivät sovellu veden laadun mittaiseen.

Toisen sukupolven (2nd Generation) ATP -mittausta käytetään veden ja muiden vesipitoisten liuosten analysointiin. Menetelmällä voidaan mitata myös prosessin lopputuotteita, kuten virvoitusjuomia ja suodatettuja oluita. Toisen sukupolven ATP -mittaukset laajentavat huomattavasti nopean mikrobiologisen mittauksen käyttökohteita ja parantavat merkittävästi QA/QC-ohjelmia.

Miten tehostetaan elintarvikkeiden valmistusprosessia?

Lumin Ultran menetelmän avulla voidaan mitata sisään tulevan kunnallisen talousveden lisäksi esimerkiksi jäähdytysvesikiertojen, CIP -pesujen eri vaiheiden sekä tuotteisiin itsessään lisättävän veden mikrobiologista tilaa. CIP -pesuissa erityisesti loppuhuuhteen mittaaminen paluulinjasta antaa kuvan pesun onnistumisesta.

Menetelmän yhdistäminen CIP -pesujen monitorointiin (mm. vaiheajat, kemikaalipitoisuudet, virtausnopeudet, lämpötilat ja sameusmittaukset) antaa erinomaisen käsityksen CIP:n toimivuudesta, helpottaa mahdollista ongelman ratkaisua ja antaa yhden työkalun lisää pesujen optimointiin.

Esimerkkinä elintarvikkeiden jalostuksen QA/QC,  joka havainnollistaa vesikiertoja elintarvikkeiden valmistusprosessissa.

 

Kannattava ja tehokas askel kohti laadukkaita tuotteita

Toisen sukupolven ATP-seuranta on merkittävä askel veden sekä lopputuotteiden nopeaan mikrobiologiseen kenttätestaukseen. Toisen sukupolven ATP mittaus antaa seuraavat mahdollisuudet CIP-optimointiin:

- Varmistaa nopeasti kaikkien vesien mikrobiologisen laadun (CIP-, jäähdytys- prosessivedet ym.)

- Havaitsee kontaminoituneet tuotteet mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

- Optimoi tarkastukset ja puhdistusjaksot sulkeaksesi kontaminaatioreittejä ja minimoi mittaamiseen kuluvan ajan.

- Virtaviivaistaa laitteiden huoltoa ja kunnossapitoa (esim. suodattimet, puhdistusjärjestelmät).

 

LuminUltran menetelmät auttavat säästämään aikaa, rahaa ja vettä sekä minimoimaan tuoteongelmat. Integroi toisen sukupolven ATP-valvonta elintarvike- ja juomateollisuuden QA/QC-ohjelmiin  - saat suoran vaikutuksen kannattavuuteen ja tuoteturvallisuuteen.

Ota yhteyttä jo tänään! Me voimme auttaa sinua tehostamaan prosessiasi. Lisää infoa ja yhteyshenkilöt löydät täältä >>

 

 

Jaa tämä sivu