Etsi Tuotteet

Etsi Valmistajat

Etsi Kestävät ratkaisut

26.3.2024 | 17.53

Kerrostalojen liiketilojen tärinänvaimennus varmistaa asumismukavuuden

Kaupunkirakentaminen ja kaupunkilaisia palveleva liiketoiminta asuinrakennuksissa asettaa vaatimuksia rakennuksen tärinänvaimennuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Yhä useammassa kerrostalossa alakerran tilat valjastetaan liiketoimintaan. Kivijalkakaupat, ravintolatoiminta sekä erilaiset harrastetilat tuovat eloa ympäristöön, mutta jo suunnitteluvaiheessa kannattaa huomioida mahdolliset tärinän ja runkomelun vaikutukset.

Tärinäneristäminen vaatii osaamista ja oikeita ratkaisuja

Christian Berner Oy:n asiantuntijoilla on vankka kokemus erilaisista projekteista, jossa samassa kiinteistössä on liiketoimintaa ja asuinhuoneistoja. Christian Bernerin edustamat ratkaisut vaimentavat runkomelua tehokkaasti. Häiritseviä ääniä voivat olla askeläänet, rullakoiden vetämisestä aiheutuvat äänet sekä erilaisten koneiden ja laitteiden tuottamat tärinät ja resonaatiot.

Liiketilan vaimentamiseen tehokkaat tekniset ratkaisut

Kerrostalojen pohjakerrokseen tehdään nykyään yhä enemmän liiketiloja. Taloyhtiöt voivat muuttaa vanhempien talojen pohjakerroksen tiloja esimerkiksi kivijalkakaupoiksi tai uutta kerrostaloa rakennettaessa koko pohjakerros valjastetaan erilaisten liiketoimintojen tiloiksi. Rakennuttajien ja taloyhtiöiden intressi on saada lisää tuloja kiinteistölle, mutta myös asukkaat vaativat yhä enemmän palveluita asuinalueiden välittömään läheisyyteen.

Häiritseviä ääniä ja runkomelua voidaan vaimentaa teknisillä ratkaisuilla. Askelista johtuvat äänet voidaan vaimentaa tehokkaasti askeläänen eristematolla, joka asennetaan liiketilan lattian, eli pintabetonin alle.

Erilaiset laitteet, kuten kylmälaitteet, kompressorit, putkistot ja LVI-koneet voidaan vaimentaa sopivilla vaimentimilla ja ripustimilla. Pohjakerroksien tilat ovat siis vaimennettavissa, mutta yhtä lailla myös yläkerran tilojen vaimennus onnistuu. Hyvänä esimerkkinä on Helsingin Arabianrannassa sijaitseva Ammattikorkeakoulu Arcadan opiskelijoiden kerrostalo, jossa liikuntahalli on rakennettu talon ylimpään kerrokseen.

Liiketilojen logistiikan vaimentaminen osana suunnittelua

Kerrostalojen liiketilojen vaimentamisessa on otettava huomioon myös varsinaisen liiketilan vaimentamisen lisäksi myös liiketoiminnan tuomat muut äänet. Lastaus, tavaroiden purku, erilaiset työkoneet, kuten trukit, rullakot ja lavansiirtovaunut, tuottavat kerrostaloasujaa häiritsevää tärinää. Myös varastotilojen putkistot ja kylmäkoneet tuottavat melua, joiden matala tärinä koetaan erityisen häiritsevänä yöaikaan. Myös näihin ongelmiin on löydettävissä pätevät tekniset ratkaisut ja paras asiantuntemus, miten häiriötekijät voidaan poistaa.

Christian Bernerin tärinänvaimennukset ammattilaiset palveluksessasi

Kun haluat varmistaa kerrostalon asumisviihtyvyyden, ole yhteydessä Christian Bernerin asiantuntijoihin. Meiltä löytyy osaamista sekä tarvittavat ratkaisut kinkkisempäänkin ongelmaan.

 

Lue Case Arcada täältä >> 

Löydät tärinän ja runkomelun vaimentamisen tuotteet ja asiantuntijat täältä >>

Jaa tämä sivu