Etsi Tuotteet

Etsi Valmistajat

Etsi Kestävät ratkaisut

Elintarviketeollisuus

Kysy lisätietoa märkäjauhatuksesta, sekoittamisesta, dispergoinnista ja homogenoinnista. Osaamisalueeseemme kuuluvat myös vakuumisekoittaminen, siivilöinti, kuivatus, jauheannostelu, pakkaaminen, täyttö ja merkitseminen.

Märkäjauhatus                          
Tarjoamme märkäjauhatusmyllyjä ja järjestelmiä aina karkeasta hienontamisesta reikäkiekkomyllyillä hienojauhatukseen nanoalueelle helmimyllyillä. Myllyjä käytetään usein esimerkiksi kastikkeiden ja salaatinkastikkeiden homogenointiin. Korundilevymyllyjä, joilla hiukkaset voidaan jauhaa alle 50 mikrometrin kokoisiksi, käytetään esimerkiksi sinapin valmistuksessa.

Sekoittaminen                           
Laaja valikoima erilaisia sekoittimia sekä edistyneempiä sekoituslaitteita yksinkertaisista komponenteista kokonaisiin laitteistoihin ja järjestelmiin eräkohtaisiin tai jatkuviin prosesseihin.

Dispergointi ja homogenointi                          
Suurnopeussekoittamisessa kaksi erilaista faasia voidaan tehokkaasti dispergoida tai homogenisoida keskenään. Tavallisen sekoittajan hiertovoima ei usein riitä hajottamaan hiukkasia riittävästi dispergoinnin (nesteen hiukkasten hienontamisen) tai homogenoinnin (nestepisaroiden hienontamisen toiseen nesteeseen) saavuttamiseksi. Niin kutsutulla roottori-/staattoritekniikalla aikaansaatavaa suurta hiertovoimaa tarvitaan esimerkiksi emulsion valmistamiseen öljystä ja vedestä.

Vakuumisekoittaminen         
Tyhjiössä sekoittaminen minimoi tuotteeseen pääsevän ilman määrän, jolloin tuotteen ulkonäöstä tulee houkuttelevampi ja sen säilyvyys paranee. Lisäksi tuotteen densiteetti on toistettavissa, mikä helpottaa tarkkaa täyttöä. Vakuumiprosessissa myös raaka-aineet (kuivat ja nestemäiset) voidaan imeä sekoittimeen, mikä usein helpottaa käsittelyä ja lyhentää sekoitusaikaa. Elintarviketeollisuudessa laitteita käytetään pääasiassa majoneesin, salaatinkastikkeiden ja kastikkeiden valmistukseen. Erien sekoittaminen, aina muutamasta litrasta useiden kuutioiden suuruisiin eriin, on tavallinen käyttökohde useimmilla prosessiteollisuuden aloilla. Eräkohtainen käsittely mahdollistaa valmistettavan tuotteen täyden hallinnan, ja erä voidaan tarvittaessa dokumentoida pienintä yksityiskohtaa myöten.

Siivilöinti        
Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia moderneja ja laadukkaita koneita. Niillä voidaan valmistaa erittäin hienoa jauhetta, jonka hiukkaskoko on alle millimetrin. Ne erottelevat puhtaasti ja luotettavasti hienojakoiset, raskaat, kevyet, kuivat ja pölyiset jauhetuotteet ja soveltuvat tietyssä määrin myös kosteiden tai tahmeiden materiaalien erotteluun.

Kuivatus          
Käytettyihin tekniikoihin kuuluvat leijukerrostekniikka, melakuivain ja valssikuivuri.

Jauheannostelu                        
Jauheannostelu ja punnitus hihnavaaoilla, gravimetrinen tai volumetrinen annostelu tai virtaamanmittaus massavirtausmittarilla.

Pakkaaminen ja täyttö
Pussitus-, muovitus- ja kartonkipakkauskoneita, jotka voidaan mukauttaa eri pakkauskokoihin ja soveltuvat useimpien elintarvikkeiden pakkaamiseen. Viskoosisten tuotteiden ja irtotavaran täyttö putkiloihin, purkkeihin ja säkkeihin.

  • Haluttu maku, koostumus ja ulkonäkö
  • Sopiva annostus ja sekoitus
  • Elintarvikeviraston säädösten mukaisuus
  • Hygieniavaatimukset
  • Resurssitaloudellisuus – vähemmän hävikkiä