Etsi Tuotteet

Etsi Valmistajat

Viimeksi päivitetty: 21-08-23 | 14.20

Suomen suurimman puukerrostaloalueen runkomelun vaimentaminen Tampereen Vuoreksessa

Tampereen Vuorekseen on valmistumassa paitsi Suomen suurin, myös Euroopan mittakaavassa merkittävä puukerrostalohanke, Vuoreksen Kuusikko. Hanke on osa Tampereen hiilineutraaliustavoitetta, jossa vuoteen 2030 mennessä Tampereen kaupungista kaavaillaan hiilineutraalia. Tässä mielenkiintoisessa projektissa oli mukana myös Christian Berner.

 

Runkomelun vaimentaminen lisää asumismukavuutta

Rakentamisen suunnitteluvaiheessa on huomioitava myös tarvittava tärinän ja runkomelun vaimentaminen, jotta uusilla asukkailla on rauhallinen ja hiljainen koti. Ekologinen puurakentaminen tarvitsee osaavan rakentajan lisäksi asiantuntija-apua rakenteisiin sopivan vaimentamisen suunnittelussa.

Kuusikon kuuden puurunkoisen kerrostalon puurakenteisiin on suunniteltu äänensivutiesiirtymävaimennus yhdessä puurakennetoimittajan VVR Woodin kanssa. Hanke on kooltaan 13 600 kerrosneliötä, joten vaimennusten suunnitteluun on perehdytty huolellisesti aikaa säästämättä. Kuusikko toteutetaan puurankarunkoisina suurelementteinä, välipohjina on kertopuiset ripalaatat. Myös CLT-levyä käytetään parvekelaatoissa sekä hissikuilujen seinissä äänen vaimentamiseksi.

Vaimentamisen asiantuntijat apunasi suunnittelusta toteutukseen

Christian Berner on ollut mukana puukerrostalohankkeissa ympäri Suomen ja tuo kokemuksensa myös tähänkin projektiin.

Suunnitelmat lähtevät liikkeelle aina päälle tulevien kuormien selvittämisestä, jossa selvitetään vaimentimelle kohdistuva paine. Polyuretaaniset elastomeerit, Sylomerit, toimivat optimaalisella alueella puristuessaan 10% omasta paksuudestaan, mikä mahdollistaa matalan ominaistaajuuden ja sitä kautta paremman vaimennuksen.

Ylivoimainen Sylomer tai Sylodyn -materiaalien etu on käytettävän materiaalin matala paksuus, jolla saavutetaan erinomainen vaimennus. Matala paksuus mahdollistaa tehokkaan rakennesuunnittelun ja se toimii tilaa säästävänä elementtinä mahdollistaen yhä hiljaisempien tilojen suunnittelun.

***

Christian Berner OY on Getzner Werkstoffe GmBH:n virallinen maahantuoja Suomessa. Christian Berner Oy kuuluu Christian Berner Tech Trade -konserniin, jolla on toimipisteet Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Teemme asiakkaistamme kilpailukykyisempiä ja yksinkertaistamme heidän arkipäiväänsä ammattitaitoisilla tarveanalyyseilla, neuvonnalla, huollolla ja kehittämisellä. Kilpailuetujamme ovat korkeatasoinen tekninen osaaminen, huolto ja toimitusvarmuus.

Anton Sutinen
Anton Sutinen
Ratkaisumyyntipäällikkö

Jaa tämä sivu