Etsi Tuotteet

Etsi Valmistajat

Etsi Kestävät ratkaisut

25.3.2021 | 8.04

Christian Bernerin vesitiimi auttaa vesihuoltoon liittyvissä asioissa!

Vuonna 2021 käynnistyneellä kansallisella vesihuoltouudistuksella etsitään ratkaisuja Suomen vesihuollon uudistamiseen ja toimiympäristön muutosten ennakointiin. Myös meillä Christian Bernerillä on uudistettu vesihuoltoon liittyvää ajattelua. Olemme muodostaneet oman vesitiimin, jossa vedenhuoltoon erikoistuneet ammattilaiset ovat käytössänne, olipa sitten kyse mistä tahansa vesihuoltoon liittyvästä asiasta. Asiakkaanamme saat laajemman tuen ja kokonaisvaltaisen näkemyksen koko prosessiin.

Saumaton yhteistyö on avainasemassa – oma vesitiimi käyttöösi

Veden digitaalinen etämittaus on yleistynyt kovaa vauhtia ja alan digitalisaatio asettaa omat haasteensa vesihuollon toimijoille. Erilaiset säädökset, kehittämishankkeet, järjestelmien rajapinnat, laitteet sekä tiedonsiirto ovat iso kokonaisuus, joka vaatii onnistuakseen asiantuntemusta sekä kokonaisuuksien hallintaa.

Christian Bernerin asiantuntijoilta löytyy ratkaisut kaikkiin vesihuollon ongelmiin. Ammattitaito, kokemus, järjestelmät ja käytettävät laitteet saat kätevästi yhdestä osoitteesta.

- Esimerkkinä voi mainita WTW:n kehittämän älykkään väyläjärjestelmän, jossa mittausanturit ja lähettimet kommunikoivat keskenään digitaalisesti. Järjestelmää voidaan myös laajentaa uusilla mittauspisteillä ja järjestelmään tehty kertainvestointi kantaa pitkälle tulevaisuuteen. Lisäksi digitaalisen anturin tiedot tallentuvat se omaan muistiin mahdollistaen anturin kalibroinnin myös muualla kuin mittauspisteessä, kertoo Tatu Lastikka Christian Berneriltä.

Huollot, käyttöönotot ja koulutukset hoituvat Christian Bernerin kautta. Myös lukuisat tehdyt projektit mahdollistavat myös käynnit referenssiasiakkuuksien luona – näin pääset tutustumaan järjestelmiin jo ennakkoon ennen investointipäätöstä.

Ympäristöystävällisyys on päivän sana myös vesihuollossa

Vesihuoltolaitoksilla on mahdollista ottaa isompia steppejä myös kestävän kehityksen ja ympäristöystävällisyyden saralla. Vaikka ala on tarkkaan säädeltyä, on paljon asioita, joihin voidaan vaikuttaa prosessinsuunnittelulla ja oikeilla laitteilla.

Christian Bernerin vesitiimin ammattilaiset auttavat prosessinsuunnittelussa ja toteutettavuustutkimuksissa, joihin sisältyvät prosessien optimointiarviointi sekä massataseet, kuten virtaus, orgaaninen aine, typpi, kiintoaine ja suolat.

- Nykyiset prosessit kuluttavat vielä tällä hetkellä eri vaiheissa liikaa energiaa, eivätkä silti ota talteen läheskään kaikkea arvokasta. Hyödyntämättömiä raaka-aineita on jätevirroissa yhä valtavasti, myös jätevesissä, toteaa Tatu Lastikka

Jätevedenpuhdistus on myös tärkeä osa rannikkovesien ja Itämeren suojelua. Puhdistettavaksi tuleva jätevesi sisältää runsaasti fosfori- ja typpiravinteita, jotka suoraan mereen johdettuna aiheuttaisivat voimakasta rehevöitymistä.  Vesitiimin avulla voimme auttaa myös jätevesien puhdistamisessa.

Puhtaampaa vettä teknisten ratkaisujen avulla? Ole yhteydessä Christian Bernerin vesitiimiin.

Jos haluat tietää enemmän, sovi aika Teams-esittelylle. Kerromme sinulle mielellämme vesihuoltoon liittyvistä asioista ja yhdessä voimme miettiä, miten voimme olla avuksesi.

Tatu Lastikka
Tuotepäällikkö, Instrumentit, pumput ja huolto
+358 40 7617 838
tatu.lastikka@christianberner.com

 

Tero Aura
Tuotepäällikkö, Suodattimet

+358 40 565 3070
tero.aura@christianberner.com

 

Jaa tämä sivu