Etsi Tuotteet

Etsi Valmistajat

Etsi Kestävät ratkaisut

9.9.2022 | 12.16

Liikuntatilojen tärinän ja runkomelun vaimennus ammattitaidolla

Christian Berner toimittaa jo olemassa oleviin tai rakennettaviin kuntosaleihin ja liikuntatiloihin ääntä ja runkomelua vaimentavia ratkaisuja. Liikuntatilojen käyttötarkoitus sekä ympäröivien tilojen vaatima vaimennustaso vaihtelee, mutta jokaiseen tilaan löytyy sopiva vaihtoehto.

Rakennettavien kohteiden vaimentaminen kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa  

Kuntosalit ja liikuntatilat rakennetaan tyypillisesti kauppakeskusten tai asuintalojen yhteyteen, joten vaimennuksen tarve kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa. Vaadittu ja riittävä vaimennustaso määritetään mittaamalla, johon sitten etsitään sopiva ratkaisumalli.

Olipa kyseessä pallopelit, voimailu tai ryhmäliikunta – jokainen laji tuottaa ääntä ja töminää, jonka voi tehokkaasti vaimentaa Christian Bernerin edustamilla tuotteilla.

Sylomer-kaistoilla/paloilla vaimennettu lattia

Sylomer / Sylodyn /Sylodamp ratkaisu soveltuu erityisesti salien ryhmäliikunta- ja cardio-alueille. Materiaaleissa on paljon eri jäykkyysiä, joista saadaan valittua kohteen rakenteisiin ja kuormituksille sopiva ratkaisu.

Jousilla kellutettu lattia

Teräsjousivaimentimien avulla kellutettu lattia vaimentaa tehokkaasti tärinää ja runkomelua ja soveltuukin erityisesti kuntosalien haastaville vapaapaino-, voimaharjoittelu- ja crossfit-alueille.  

Vaativaan suurempien kohteiden vaimennukseen GERB- teräsjouset

Pienempien kohteiden tehokkaaseen vaimennukseen AMC:n FZH+Sylomer -ratkaisu. 

 

Tehokasta vaimennusta jo olemassa oleviin liikuntatiloihin

Olemassa olevien kuntosalien äänen ja runkomelun vaimentamiseen löytyy myös erilaisia vaihtoehtoja. Kuntosaleilla yleisesti käytetty paksu kumimatto tai muu vaimentava materiaali ei useimmissa tapauksissa vaimenna riittävästi ja aiheuttaa häiriötä salien käyttäjille ja rakennuksien muille toimijoille.

Runkomelu ja tärinä voi edetä rakennuksen rungossa pitkänkin matkan päähän. Erityisen tärkeää vaimentaminen on tiloissa, jotka sijaitsevat rakennuksissa, joissa on myös muuta toimintaa tai asuntoja.

Jokaiseen liikuntatilaan löytyy optimaalinen ratkaisu, jolla voidaan vaimentaa sekä ääntä että runkomelua.

G-FIT   on kuntosaleihin kehitetty ratkaisu, jossa äänen- ja tärinäneristystä voidaan parantaa G-FIT vaimentimilla. Tuotesarjasta eri tehokkuuksia eristystarpeesta riippuen esim. mm. vapaapaino-, kardio- ja aerobic-alueille.

AMC Akustik FIT tuotteet, joista löytyy vaihtoehto erilaisten kuntosalilaitteiden sekä juoksumattojen vaimennukseen.

UUTTA! Nyt valikoimassamme DAMTEC SPORTEC® style vaimennusmatto 

Moduleista koottava matto suojaa tehokkaasti kuntosalien ja liikuntatilojen betonista välipohjaa esimerkiksi irtopainojen tai kuntosalilaitteiden aiheuttamilta iskuilta. Se ehkäisee iskujen aiheuttaman herätteen kulkeutumista häiritsevänä runkoäänenä rakennuksen muihin osiin.

Christian Bernerin asiantuntijat apunasi

Christian Berner on tehnyt äänen ja runkomelun vaimentamista useisiin eri kohteisiin aina kuntosaleista kauppakeskusten isoihin liikuntasaleihin.

 

Referenssikohteita ovat mm.

  • Mall of Tripla
  • Kauppakeskus Redi
  • Kauppakeskus Ainoa Tapiola
  • Kauppakeskus Lippulaiva
  • Hippa & Polte
  • Lamminrahkan koulukeskus
  • Kauppakeskus Duo
  • Hermia GoGo Fitness

 

 

Ole yhteydessä, niin Christian Bernerin asiantuntijat auttavat löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun.  Lisää infoa löytyy webbisivuilta >> 

Jaa tämä sivu