Etsi Tuotteet

Etsi Valmistajat

Etsi Kestävät ratkaisut

29.3.2023 | 11.09

SurfCleaner sai päätökseen mäntyöljyn puhdistusprojektin suuressa eurooppalaisessa satamassa

SurfCleaner on maailman ensimmäinen hybridierotin, joka kerää erilaisia veden pinnan epäpuhtauksia – muun muassa öljyä, dieseliä, bensiiniä, muoveja, lietteitä ja muita pinnalla kelluvia materiaaleja. Teknologialla on suuria mahdollisuuksia vesien suojelussa merenkulkualalla, esimerkiksi satamissa, rannikoilla ja vaikkapa uimarannoilla. Nyt SurfCleaner pääsi tositoimiin suuressa eurooppalaisessa satamassa, jossa mäntyöljyä valui mereen laivan lastin purkamisen yhteydessä.

Suurempi katastrofi vältettiin, Surfcleaner riensi apuun ripeästi

Puhdistustyö suoritettiin suuren kansainvälisen logistiikka- ja lastinkäsittelykeskuksen sisäsatamassa. Satamassa toiminut operaattori havaitsi öljyvuodon, joka aiheutti mäntyöljyn pääsyn hulevesijärjestelmään. SurfCleaner reagoi nopeasti asiaan ja toimitti puolessatoista tunnissa paikalle monipuolisen ja kompaktin SCO 1000 - erotinlaitteensa.

- Kohteessa oli imuauto, joka yritti imeä öljyä veden pinnalta. SurfCleanerin avulla keräsimme mäntyöljyn sataman vedenkäsittelylaitoksen altaalta. Vuorokauden sisällä sataman alueella havaittiin lisää mäntyöljyjäämiä viemärijärjestelmään yhdistetystä kaivosta, jonne asensimme myös SCO 1000 -laitteen ongelman ratkaisemiseksi, kertoo SurfCleaner Ab:n insinööri Ricardo Cambra.

Tilastojen mukaan suurin osa öljyvuodoista on peräisin satamien läheltä ja noin 80 prosenttia säiliöalusten vuodoista johtuu operatiivisista tapahtumista, kuten lastaamisesta, purkamisesta tai polttoaineiden siirtämisestä.

Mäntyöljy on laajasti käytetty liuotin, joka veteen päätyessään muodostaa vaikeasti poistettavan sitkeän lietteen. Viemäriverkkoon joutuessaan se voi kulkeutua vedenkäsittelyjärjestelmään, jossa seos voi vahingoittaa laitteita ja prosesseja sekä aiheuttaa lisää kustannuksia.

- SurfCleaner teki asiakkaamme vaikutuksen mäntyöljyn puhdistusoperaation aikana. Kevyt ja kompakti laite on helppo kuljettaa ja ottaa nopeasti käyttöön, jopa yhden henkilön voimin. SCO 1000 -keräimet voivat toimia tarvittaessa myös itsenäisesti, keräten öljyvuotoja erilaisissa kohteissa aina kaivoista, altaista, laitostoiminnoista itse satamiin. SurfCleanerin laitteet pystyvät myös poistamaan ja erottelemaan veden pinnalla olevan erittäin ohuen kiiltävän kalvon (shin), joka on erityisen tärkeää öljyvahinkojen puhdistuksessa. Kyseinen asiakas teki kanssamme vuokrasopimuksen ja pitää nyt laitteet satamassa vastaavien tilanteiden varalle, iloitsee Ricardo Cambra.

Energiaa säästävä SurfCleaner on oikea tehopakkaus!

SCO 1000 -laite tarvitsee keskimäärin vain 20 W sähköä, mikä vastaa pientä kodin hehkulamppua, eli laite on erittäin energiatehokas. Muut vastaavat laitteet vaativat noin 7,5 kW tehon, mikä on lähes 13 kertaa enemmän kuin SCO 1000 -laiteen sähkön tarve. Tämä matala tehon tarve mahdollistaa sen, että laitteita voidaan käyttää mobiiliakuilla jopa neljä vuorokautta.

SurfCleaner-yksiköitä on toimitettu öljynerotuskäyttöön noin 40:lle asiakkaalle, kuten Ruotsin rannikkovartiostolle, Preemin, Esson ja Sonatrachin jalostamoille, Exxon Mobilialle ja Tukholman satamalle.

SurfCleaneria on saatavilla myös Suomessa, asiantuntijat ovat apunasi

Christian Berner Oy on SurfCleanerin partneri Suomessa – ota meihin yhteyttä, niin katsotaan miten voimme auttaa teitä.

Lisätietoja SurfCleanerista ja yhteyshenkilöt löytyvät täältä >> 

Jaa tämä sivu